Приключиха стажове “Лято 2008” в Мусала Софт

Преди четири години, Мусала Софт започна да изгражда международни и национални стажантски програми, давайки възможност на младите таланти да се запознаят с бизнеса отрано, без да са притиснати от по-строгата рамка на трудовото взаимоотношение.
Стажът дава представа за реалната работна атмосфера и спомага за изграждане на професионална дисциплина у студентите чрез директен контакт с индустрията. Осъзнавайки необходимостта от изграждане на разбиране за сериозния бизнес сред младите хора от ИТ общността, Мусала Софт инвестира сериозно и стратегически в стажантските си програми и инициативи.
Стажовете в Мусала Софт са отворени целогодишно, но по разбираеми причини, най-търсени са летните. През 2008 продължи традицията по приемане на чуждестранни студенти (тази година това бяха французи), както и трима български стажанти, които вече са служители в компанията.
„Отзивите, които получаваме от стажантите си за участието им в мусаленските програми са много положителни. Те споделят, че са доволни от обученията, работата в реални екипи и проекти, свободната комуникация и социалния живот във фирмата – петъчни партита, футболни дербита, фотоконкурси и т.н. За нас пък вече не е учудващо, че стажантите допринасят полза за компанията, когато са поставени в благоприятна среда” – коментира Елена Маринова, Президент на Мусала Софт.
Почти всички студенти, които са участвали през годините в стажантските програми, независимо от националността им, са преминавали успешно през тренировъчната програма и след това са изпълнявали задачи в проекти. Това се дължи най-вече на внимателния предварителен подбор на кандидатите, но и на създадените очаквания, че целта на стажа не е служебна бележка за пред ВУЗ-а, а подготовка за корпоративния свят.

Коментар