Клауд платформа управлява умно транспорт и логистика

ZiGO представлява уеб базирана платформа, която ползва подробна адресна база на 720 населени места на територията на България

Технологично решение за интелигентно управление и автоматизиране на процесите по планиране, контрол и управление на транспортната дейност разработи българската геоинформационна компания Мапекс.

Приложението се нарича ZiGO и позволява оптимизиране на разходите на компаниите, автоматизирано планиране на маршрути в реално време, управление на транспортните ресурси, комуникация между служителите и съхранение и анализ на данни.

При създаване на ZiGO са използвани облачни технологии, географски информационни системи, управление на геоинформация и база данни от над 720 000 адреса в България с регулярна актуализация. Облачното решение позволява на организациите не само да оптимизират логистичните си процеси, но и в резултат на това да предоставят по-качествени и евтини услуги на клиентите си, посочиха от Мапекс.

ZiGO вече работи в доставчика на офис консумативи Office Express, където помага в управлението на транспортен парк от над 80 автомобила. Автоматизираните алгоритми позволяват актуализиране на маршрути в реално време при промяна на първоначално зададените условия, както и 24/7 часа контрол над транспортните средства чрез наблюдение на тяхното местоположение и състояние по множество параметри.

Системата е интегрирана с технологичните платформи за управление на ресурсите като ERP и CRM. Принципно, ZiGO представлява уеб базирана платформа, независима от използваните технологични решения в организацията. Тя ползва подробна адресна база на 720 населени места на територията на България, което представлява 100% от всички населени места с над 10 000 жители.

Коментар