D-Link анонсира ново двучестотно устройство за достъп

D-Link, доставчик на цялостни мрежови решения за корпоративния сектор и крайните потребители, анонсира първото си 802.11n WLAN устройство, специално разработено за нуждите на малкия и средния бизнес. Новата безжична точка за достъп предоставя повече бързина, по-голямо покритие, гъвкавост при управление на мрежата и поддържа технологията Power over Ethernet (PoЕ). В продажба е и версия на шасито AirPremier N Dual Band Access Point (DAP-2590), която предлага устойчиво метално покритие, което напълно удовлетворява всички изисквания за пожарна безопасност при специални инсталации в затворени помещения.
Подобно на анонсираното наскоро устройство за достъп като първото от безжичната серия, работещо на 2 честоти  Dual band Access Point DAP-2553иDAP-2590работи в 2.4 GHz и 5 GHz обхват, като осигурява лесно превключване между двата. DAP-2590 е проектиран специално за SMB и с идеята да доставя сигурност на високо ниво и ефективно мрежово администриране. Освен това поддържа технологията Power over Ethernet (PoE), която позволява електрическото захранване да се извършва през Ethernet кабел.
Трите антени на DAP-2590 осигуряват оптимално покритие, максимално силен безжичен сигнал, скорост на трансфер на данни до 300 Mbps и при двата обхвата. Поддръжката на Wi-Fi Multimedia (WMM) Quality of Service го прави идеален за трансфер на данни, музика, видео и гласови приложения.
Ей Джей Уанг, Технически директор в D-Link коментира:„Новите устройства за достъп на компанията от AirPremier серията са многофункционални, гъвкави и високопроизводителни.Те се ползват ефективно от възможността за работа в двата честотни обхвата, съвместими са с 802.11a и 802.11g и са идеални за инсталация в затворени помещения предвид функционалността на шасито.”
Повече за Wireless N Dualband Access Point (DAP-2590):
·                     Поддържа  WPA и WPA2 (802.11i) криптиране
·                     RADIUS server
·                     NAP -технологията на Microsoft за контрол на достъпа до мрежовите ресурси
·                     Филтриране по MAC адрес
·                     Сегментация на безжичните LAN
·                     Не позволява SSID Broadcast
·                     Режими за многозадачна работа; Wireless Distribution System (WDS), WDS с AP и Wireless Client.

Коментар