Salesforce превиши очакванията на Уолстрийт

Salesforce регистрира 26% ръст на приходите през второто тримесечие на финансовата 2017 г.

Лидерът на пазара за облачен бизнес софтуер Salesforce.com отчете резултати за второто тримесечие на финансовата 2017 г., които превишават прогнозите на анализаторите от Уолстрийт.

В периода май-юли най-големият доставчик на CRM софтуер е генерирал печалба в размер на 241 млн. долара, или 33 цента на акция, в сравнение със 170 млн. долара, или 24 цента на акция за същия период на миналата година. Анкетираните от Ройтерс анализатори очакваха печалба в размер на 229 млн. долара.

Приходите на Salesforce са нараснали с 26% през тримесечието, достигайки 2,56 млрд. долара, докато пазарните наблюдатели очакваха 2,51 млрд. долара. Повишените доходи са резултат от силния ръст на облачните услуги в сферата на продажбите и маркетинга. Флагманският продукт Sales Cloud е донесъл на компанията 886,4 млн. долара, което е със 17,4% повече на годишна база.

Тъй като Salesforce доставя софтуер на абонаментен принцип, приходите на компанията не идват веднага, а поетапно. Ето защо за анализаторите е важен показателят отложени приходи. През второто тримесечие тази сума възлиза на 4,82 млрд. долара, бележейки годишен ръст от 26%, при очаквани 4,69 млрд. долара на Уолстрийт.

„Ръстът на Salesforce впечатлява. Не са много компаниите, които могат да растат толкова бързо”, коментира резултатите на SaaS доставчика Джо Тенебрусо, анализатор от Motley Fool.

Финансовият отчет на Salesforce за тримесечието сочи, че компанията е получила 2,4 млрд. долара от абонаменти и услуги, спрямо 1,89 млрд. долара година по-рано. Приходите от професионални услуги са нараснали от 150,5 до 193,1 млн. долара, като в тази сума влизат и постъпленията от някои по-малко значими източници.

Коментари по темата: „Salesforce превиши очакванията на Уолстрийт”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    и $10 млрд ДЪЛГ

Коментар