Falcon 9 подобри постижение на Роскосмос

Американската компания SpaceX изстреля успешно ракетата за многократна употреба Falcon 9, която изведе в орбита спътник на националната космическа агенция на Тайван.

Formosat-5 е оборудван с камера с висока резолюция за наблюдение на Земята. Спътникът бе изведен в орбита от ракетата-носител с възвръщаема първа степен Falcon 9 от военната база Вандерберг, щата Калифорния.

8 минути след старта на ракетата първата степен се върна на Земята, кацайки на плаваща платформа в Тихия океан. През настоящата година SpaceX извърши 12 успешни старта, като така изпревари Роскосмос, която има 11 изстрелвания за една година.

Коментари по темата: „Falcon 9 подобри постижение на Роскосмос”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  Роскосмос 2016 – 26 пуска. Единия с 5 спътника.
  2011 – 25 пуска. 2010 – 23. Редовно имат пускове с по 3 спътника, като 2009 имат един с 6. ха от първия коментар май правилно е казал за троленето. Вярно, че е постижение, че за тази година имат повече пускове от руснаците. Но това е нормално – за тях лобират и натискат САЩ. Дано качат поне един човек преди края на живота на МКС.

 2. Anonymous

  за 2015 не 4, а 14. Клавиатурата врътка номера.

 3. Anonymous

  А, сега видях, за 2013 Роскосмос има 27 пуска. Някои пилотирани.

 4. Anonymous

  2015 Роскосмос има 4 успешни старта, като нбякои от тях са управляеми. За по назад не ми се проверява. Идеята беше да опровергая твърдението в заглавието. Отделен е въпроса, че Роскосмос рядко качват само 1 спътник на старт. В повечето случаи изстрелват ли носител за спътник, то това са поне 2 – 5 спътника.

 5. ха

  Имам чувство, че сте пуснали просто тема за тролене. Ама няма лоша – все пак петък е…

Коментар