$350 е себестойността на Galaxy Note 8

Note8 е по-скъп за производство от своя предшественик Note7, което рефлектира и в крайната му цена

Samsung вече приема предварителни поръчки за Galaxy Note8 в ограничен брой държави, преди официалното пускане на фаблета на 15 септември. Една от най-коментираните теми в медийното пространство е високата цена на устройството.

64-гигабайтовият Note8  струва $929 на пазара в САЩ, като с данъците се очаква цената му да превиши $1000. Моделът е още по-скъп на пазари като Канада и Австралия, а известната към момента цена в Европа е 999 евро.

При представяне на Note8 по-рано тази седмица в Ню Йорк шефът на мобилното подразделение на Samsung заяви, че компанията ще се опита да установи цена на фаблета под 1 млн. вона (около $887) и, че лично той не иска устройството да бъде твърде скъпо за потребителите.

Но справките на пазарите, където се предлага Note8, показват доста по-високи цени от спомената от Кох Донг-джин, коментира корейското делово издание The Investor. Предварителните продажби в Южна Корея ще започнат на 7 септември.

По данни на анализаторската компания IHS Markit, действителната производствена цена на Note 8 е около $350, в сравнение с $290 за неговия предшественик Note 7. Анализаторите очакват цената на дребно на Note8 да бъде около $1000, или със $120 повече от злополучния Note7, който беше изтеглен от пазара заради проблеми с батерията.

Коментари по темата: „$350 е себестойността на Galaxy Note 8”

добавете коментар...

  1. $

    350×3

  2. хари

    Цената е бомба

Коментар