HP и Deloitte ускоряват дигиталната трансформация

HP ще комбинира своята 3D печатна платформа с възможностите на Deloitte, за да ускори дигиталната трансформация на производствената индустрия

Американската ИТ корпорация HP Inc. и консултантската компания Deloitte Consulting LLP обявиха партньорство, което цели да ускори дигиталната трансформация на световната производствена индустрия.

Двете компании ще работят съвместно по налагането на HP 3D печатни системи в мащабната производствена среда, прилагайки опита в дигиталните процеси, който имат, за да помогнат на предприятията да ускорят продуктовия дизайн и производство, да пускат по-бързо продуктите на пазара и да намалят цената и отпадъците.

Партньорството ще комбинира решението за печат HP Jet Fusion 3D, екосистемата от партньори и опита на компанията в дигиталната индустриална трансформация с глобалната мрежа от клиенти на Deloitte, стабилните контакти на консултанта в областта на производството, опита му в дигиталните процеси и трансформацията на доставките на едни от най-големите компании в света.

“Четвъртата индустриална революция е при нас. В нито един друг сектор от световната икономика не се предприемат повече радикални промени, отколкото на производствения пазар в САЩ, който се оценява на стойност 12 трилиона долара“, коментира Дион Вайслер, президент и СЕО, HP Inc.

По неговите думи, компании, които инвестират в дигиталните иновации, са готови да изпреварят своите конкуренти. 3D печатът ще изиграе важна роля във фундаменталната промяна на производството, заяви от своя страна Пунит Ренджен, СЕО на Deloitte Global.

3D печатът на HP подпомага бизнес процесите във все повече световни компании, вкл. BMW Group, Jabil, Johnson & Johnson, Nike и други, както и широк кръг от производствени центрове в Северна Америка, Европа и Азия.

“3D печатът дава свобода при създаването на дизайна и възможност за продуктова персонализация, като в същото време създава условия за промяна на начина на доставка и въвеждане на производството на място“, каза Джон Дулчинос, вицепрезидент на дигиталното производство в Jabil.

С потенциал за по-ниски цени, повишена скорост на производството и възможности за гъвкавост, намаляване на лимитите на разпространение и със създаването на изцяло нов световен пазар, 3D печатът помага за достигане на обещаната нова световна индустриална революция, подчертаха от HP.

Партньорството на HP и Deloitte стартира в САЩ и ще се разрасне и в други държави, като част от дългосрочно сътрудничество между двете компании, което цели да ускори дигиталната трансформация на корпорациите.

Deloitte и HP ще предложат решения, които комбинират възможностите в бизнес преструктурирането на Deloitte с тези на HP в областта на управлението на печата, предоставянето на устройства като услуга (DaaS), бизнес мобилността и кибер сигурността.

Коментар