iOS 11 обрича на забвение стотици хиляди приложения

Излизането на iOS 11 ще направи ненужни 32-битовите мобилни приложения

Apple ще пусне в близките седмици нова версия на мобилната си операционна система – iOS 11. Това обаче не е най-добрата новина за някои разработчици, тъй като новата ОС ще извади от употреба стотици хиляди 32-битови мобилни приложения.

В онлайн магазина App Store има в момента около 187 хиляди 32-битови приложения, които може да останат там и след излизане на iOS 11, но от тях биха се възползвали само потребителите на устройства, работещи под управление на по-стари версии на операционната система. Възможно е също Apple да премахне 32-битовите приложения от App Store.

По данни на анализаторската компания Sensor Towers, повечето 32-битови приложения в App Store са игри – броят им е около 40 хиляди. След тях се нареждат образователните и развлекателните приложения. Общо, в онлайн магазина има 2,4 милиона приложения.

За да провери кои от инсталираните на iPhone приложения са 32-битови, потребителят трябва да влезе в настройките, да избере General, след това About и накрая Applications, при което ще види на екрана списъка с 32-битови програми.

Коментар