Излиза Sailfish OS за смартфони Sony

Jolla спази обещанието и пуска дистрибуция на Sailfish за смартфони Sony

В края на септември започват продажбите на мобилната платформа Sailfish OS за смартфони Sony, съобщиха от разработчика Jolla. Операционната система идва на цена от близо 50 долара.

По-рано тази година, по време на MWC 2017 в Барселона, Jolla обяви поддръжка на програмата Sony Open Devices Program и показа смартфон Sony Xperia X, работещ под управление на Sailfish OS. Тогава компанията обеща, че ще осигури възможност за инсталиране на своята система на смартфони Sony през второто тримесечие.

С известно закъснение, Jolla спази обещанието. На сайта на разработчика са публикувани датата за начало на продажбите и цената на операционната система. Sailfish OS за Sony ще се продава от 27 септември на цена 49,90 евро с включен ДДС.

Притежателите на смартфони с японската марка ще могат да свалят дистрибуцията от 11 октомври. Достъп до платформата първи ще получат потребителите в Европейския съюз, Норвегия и Швейцария.

В рамките на една година след покупката, потребителите ще могат да обновяват системата безплатно. По-късно Jolla ще публикува информация за достъпността на платформата в САЩ и Канада.

Коментари по темата: „Излиза Sailfish OS за смартфони Sony”

добавете коментар...

  1. LUD

    Само да спомена, че засега става само за модела F5121. За в бъдеще ще пускат и за другите Xperia

Коментар