Възраждат бранда Palm на пазара за смартфони

Комуникаторите Palm се считат за предвестници на съвременните смартфони

Китайската компания TCL, един от големите производители на смартфони, но слабо позната извън пределите на страната, планира да възроди бранда Palm. Тя вече притежава права върху две други известни марки – Alcatel и BlackBerry.

Palm беше фактор на пазара, когато все още не съществуваха нито Android, нито iOS. Под този бранд се продаваха милиони комуникатори, които се считат за предшественици на съвременните смартфони.

През 2014 г. TCL придоби правата върху бранда Palm, но едва сега компанията се заема сериозно с възраждане на легендарната марка. Palm устройства, произведени от TCL, ще се появят на пазара през първото тримесечие на 2018 г., съобщи Android Planet.

Засега няма подробности за бъдещите устройства, но по всяка вероятност те ще работят под управление на Android. Не е изключен и вариантът за възраждане на webOS – система, разработена в миналото от самата Palm.

Според източници от TCL, новите Palm устройства ще бъдат предназначени за аудиторията от по-възрастни потребители, които са запазили хубави спомени и имат сантимент към марката.

Коментар