Берлинската филхармония ще стриймва 4K/HDR видео

Платформата за поточно предаване на Берлинската филхармония ще осигури на аудиторията вкъщи автентично усещане за концертна зала чрез излъчване на UHD видео

Берлинската филхармония се сдоби с нова видеосистема, която надгражда до 4K HDR интернет платформата за поточно предаване на видео данни – Digital Concert Hall, съобщиха от японската компания Panasonic, доставчик на оборудването.

Първото висококачествено концертно 4K/HDR видео ще стане достъпно за целия свят в архива на Digital Concert Hall от октомври. Същевременно, услугите за телевизори и Blu-ray Disc рекордери/плейъри ще бъдат достъпни за притежателите на съвместими продукти на Panasonic в продължение на 120 дни след първоначалното им излъчване, преди по-широкото им разпространение.

Digital Concert Hall ще осигури на аудиторията вкъщи автентично усещане за концертна зала чрез излъчване на UHD (Ultra High-Definition) видео, което пресъздава реалистично блясъка и най-фините нюанси на музикалните инструменти.

Panasonic си сътрудничи с Берлинската филхармония от януари т.г., проучвайки възможностите за пренасяне на автентичното звучене на концертната зала в дома или в автомобила. При надграждането на Digital Concert Hall компанията е използвала както професионални, така и потребителски технологии и ноу-хау.

От юли Берлинската филхармония разполага с 4K/HDR видео оборудване в нейните студия за заснемане и монтаж. В допълнение към професионалното оборудване, което включва девет телевизионни камери, седем монитора и пултове, Panasonic е доставила и два потребителски OLED телевизора за контрол на качеството на концертите, предавани поточно към зрителите в собствените им домове.

Видео заснемане и видео монтаж с новото оборудване беше извършен за първи път с концерта на 25 август по случай откриването на сезон 2017/18 на филхармонията. Panasonic ще обучи продуценти и звукоинженери в Берлинската филхармония да улавят по-добре естетиката и емоциите на музиката.

Коментар