Поглед в бъдещето: Мобилна всекидневна от Panasonic

Екраните на колата могат да реагират на жестове и думи на пътниците 
(снимка: Panasonic)

Футуристични технологии от бъдещето ще покаже Panasonic на предстоящото по-късно този месец изложение Japan Mobility Show 2023. Компанията е подготвила нова система за съхранение на предмети, технология за безопасност на велосипедисти и самоуправляема кола, която показва как може да изглежда автономният транспорт.

Наречена Mobile Living Room, концепцията на Panasonic съчетава технологията за самостоятелно управление с комфорта и забавлението, които очакваме от нашите домове. Посетителите на Japan Mobility Show 2023 ще могат да посетят макет в пълен размер на това концептуално превозно средство.

„Ние създаваме бъдеще, което вълнува сърцата на хората, и богато мобилно общество”, казва Тошихиро Миямичи, стратегически мениджър на подразделението за автомобилни интериори на Panasonic, подчертавайки, че от самото си основаване компанията подобрява живота на хората чрез домакинските уреди.

Концептуалната кола, която е определена като терариум за хората, е заобиколена от четири страни със стъкло. Екраните не са сензорни, но могат да реагират на жестове и думи на пътниците.

В допълнение към наблюдението на пътниците, такъв автомобил ще следи отблизо ситуацията на пътя и ще прогнозира поведението на автомобили, пешеходци и велосипедисти.

Мобилната всекидневна е заобиколена от четири страни със стъкло
(снимка: Panasonic)

Мобилната всекидневна на Panasonic ще бъде електрическа, но подробности за спецификациите все още не са разкрити. Подробности се очакват на изложението Japan Mobility Show, което ще се проведе от 26 октомври до 5 ноември в Токио.

Коментар