Acronis отваря екосистемата си към трети страни 

Иновативното решение CyberApp Standard привлича нови вендори към облачната платформа за киберзащита на Acronis (илюстрация: Acronis)

Фундаментално нова технология за интеграция на продукти и услуги обяви доставчикът на решения за киберзащита Acronis. Иновативният CyberApp Standard отваря екосистемата на Acronis за трети страни – вендори, като им предлага средства за гладко интегриране на техните продукти и услуги в платформата за киберзащита Acronis Cyber Protect Cloud.

Acronis CyberApp Standard позволява на вендорите да се интегрират пълноценно в платформата на Acronis с изначално вградени собствени работни процеси, известявания, предупреждения и отчети. Така при работата с приложенията на Acronis и тези, които биват интегрирани, се осигурява унифицирано потребителско изживяване, поясниха от компанията.

Същевременно новото решение повишава ефективността и намалява грешките. За разлика от други платформи, Acronis CyberApp Standard предлага на вендорите уникално дигитално преживяване без нужда от специална намеса, наред с управление на цялостния жизнен цикъл на приложенията.

Вендорите, които имат интерес да станат част от екосистемата на Acronis, получават достъп до разнообразни ресурси в партньорския портал. Това им дава възможността да изграждат приложения, да споделят детайли на приложения, да качват маркетингови материали и да публикуват директно в Каталога на приложенията.

“Доставчиците на услуги имат нужда от гладка интеграция между инструментите, за да могат да останат гъвкави и конкурентни. Тези интеграции им позволяват да пестят време и ресурси от управляването на множество инструменти и да намаляват риска от човешка грешка”, заяви Гайдар Магдануров, президент на Acronis, и уточни, че CyberApp Standard е достъпен за всички вендори.

Разполагайки с Acronis CyberApp Standard, технологичните вендори си отварят нови възможности за маркетинг и продажби чрез възможността за връзка с над 100 дистрибутора и 50 000 партньора. За интегрираните решения съкратеното време за достигане до пазара носи редица ползи. Екосистемата на Acronis значително намалява сложността и предоставя удобството на над 50 центъра за данни, за да позволи на вендорите да предоставят решения, съответстващи на различните местни регулации.

“Широкообхватната технологична екосистема е критичен фактор за успех при посрещането на разнородните нужди на малки, средни и големи доставчици на управляеми услуги. Иновативна технология за интеграция като CyberApp Standard може да помогне за осигуряването на по-добро преживяване за доставчиците на услуги, които имат най-различни изисквания за софтуерна интеграция”, коментира Фил Гуудуин, вицепрезидент по изследванията в IDC.

По неговите думи, интеграциите могат да обхванат решенията за сигурност на крайните устройства, мрежовото управление, както и администрирането на SaaS за крайни потребители, като същевременно повишават оперативната ефективност на доставчиците на услуги.

Технологичните вендори могат да се възползват от партньорство с Acronis, като се присъединят към програмата #CyberFit Technology Partner Program и работят заедно върху съвместни продажби и маркетингови дейности. Програмата позволява на партньорите да си сътрудничат по стратегии за излизане на пазара, кампании и продуктови активи с общо брандиране, маркетингови и търговски материали, достъп до маркетингови фондове.

Acronis Cyber Protect Cloud е широкообхватно решение, което съчетава бекъп и възстановяване на данни, киберсигурност, управление и автоматизация, изградени върху платформата на Acronis. Портфолиото на екосистемата на Acronis включва повече от 200 продукта и услуги на трети страни, включително LastPass, Rewst, SendMarc, Canauri, Infima Security и Autobahn Security.

Коментар