Acer на IFA 2017: Геймърският бизнес надмина очакванията

Геймърският десктоп Predator Orion 9000 идва с течно охлаждане и поддръжка на 4 видеокарти Radeon RX Vega

По-висок от очаквания интерес към геймърските си продукти обяви Acer на пресконференция в навечерието на международното изложение IFA 2017 в Берлин, Германия.

През първото полугодие продажбите на геймърски ноутбуци, настолни РС и монитори с бранда на Acer са се увеличили съответно с 61%, 51% и 103%, съобщи компанията.

Въпреки застоя на компютърния пазар като цяло, Acer демонстрира положителна динамика в сегментите на РС-тата за игри, хибридните модели 2-в-1 и ултратънките ноутбуци, заяви шефът на компанията Джейсън Чен, цитиран от DigiTimes.com.

На изложението в Берлин тайванският производител показва множество нови продукти, вкл. серията геймърски десктопи Predator Orion 9000 с течно охлаждане, поддръжка на 4 видеокарти Radeon RX Vega и специална система за управление на въздушния поток вътре в корпуса.

Друга впечатляващ продукт от Acer е геймърският монитор Predator X35 с извит екран и резолюция 3440х1440 пиксела, честота на опресняване 200 Hz, поддръжка на технологии Nvidia G-Sync и Acer HDR Ultra.

Новата геймърска гарнитура Predator Galea 500 се отличава с технология TrueHarmony 3D Soundscape и три режима на еквалайзера за игри, слушане на музика и гледане на филми.

При аксесоарите Acer показва и компютърна мишка Predator Cestus 500 с двоен превключвател за настройка на съпротивлението на бутоните според жанра или конкретната игра.

Коментар