Лаптопи с изкуствен интелект навлизат в образованието

Дигиталната трансформация на образованието е дългосрочен ангажимент на Acer 
(снимка: Acer)

Производителят на компютри Acer насочва трансформиращия потенциал на изкуствения интелект в образованието, където AI може да предложи много повече от незабавна обратна връзка или подобряване на дигиталната сигурност. Чрез използване на мощни AI асистенти, преподавателите могат да повишат своята продуктивност и креативност, като направят обучението по-персонално.

Acer подкрепя цифровата трансформация в училищата като дългосрочен ангажимент чрез специализирано продуктово портфолио, партньорска мрежа и силна връзка с ключови участници в сферата, уточниха от компанията.

Новата серия серия устройства TravelMate на Acer са оборудвани със специални AI процесори като Intel AI Boost и AMD Ryzen AI. Преподавателите ще могат да използват техните възможности в различни приложения с помощта на централизирания генеративен AI асистент Microsoft Copilot в Windows.

Освен това, ноутбуците TravelMate подобряват работата в екип и дистанционното обучение с AI решения като Acer PurifiedView и Acer PurifiedVoice. Снабдени с ултратънки и леки лаптопи, учителите ще работят по-ефективно, докато изкуственият интелект им спестява ценно време и ресурси, както и защита, подчертаха от тайванския производител.

Серията TravelMate включва модели P4 14 (TMP414-42) с 14-инчов екран и процесор AMD Ryzen Pro 8000 серия, P4 16 (TMP416-53) с 16-инчов екран, P4 Spin 14 (TMP414RN-54) – конвертируем лаптоп с 14-инчов екран и P6 14 (TMP614-73) – лаптоп с 14-инчов екран и процесори Intel Core Ultra.

Нови мобилни компютри на Acer са оборудвани с AI процесори и асистенти
(снимка: Acer)

Междувременно Acer обяви мобилни компютри Chromebook Plus с AI инструменти, които предлагат допълнителни начини за подпомагане на преподавателите в персонализираното обучение. Новите хромбуци предлагат двойно по-високи скорост, памет и място за съхранение, а учителите могат да се възползват от ефективен мултитаскинг, вградени AI функции в Google Classroom или генеративни AI функции на Gemini за Google Workspace.

Освен това, новите Acer Chromebook Plus се предлагат с Chrome Education Upgrade за управление на устройствата в училищата и с функционални характеристики като записване без докосване и 24/7 поддръжка от Google.

Новите модели в семейството на Acer Chromebook Plus са Enterprise 515 (CBE595-2T) – лаптоп с 15,6-инчов екран и цифрова клавиатура, Spin 514 (CP514-4HN) – конвертируем лаптоп с 14-инчов екран и Plus Spin 714 (CP714-1HN) – конвертируем лаптоп с 14-инчов екран, който е и първият хромбук с новите процесори Intel Core Ultra.

Коментари по темата: „Лаптопи с изкуствен интелект навлизат в образованието”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Целта е да генерират максимален брой потребители с ниско ниво на естествен интелект…

Коментар