Риск от прегряване и балон на пазара за криптовалути

Криптовалутите привличат все повече инвеститори, въпреки рисковете от нестабилния пазар

Сумарната капитализация на световния пазар за криптовалути се увеличи с 810% от началото на годината и в момента възлиза на около 161 млрд. долара, сочи статистиката.

През първите осем месеца на годината биткойн, най-популярната криптовалута, е поскъпнал почти пет пъти – от $974 до около $4500, достигайки пазарна капитализация $74,5 млрд.

Етериум, втората по популярност криптовалута, бележи впечатляващ ръст от над 4000% – от $8 в началото на годината до около $342 в момента. Пазарът на етериум се оценява на $32 млрд.

Но дори при толкова внушителен ръст, много експерти предупреждават за висок риск на инвестициите в криптовалута. Освен силната променливост на курсовете, които, поради ниската капитализация на пазара, все още се влияят от отделни сделки, има също опасения от прегряване и потенциален балон.

И докато много компании по целия свят вече използват биткойн като платежен инструмент, анализаторите съветват инвеститорите внимателно да претеглят всички „за” и „против”, преди да влагат големи суми в криптовалута.

Друг съвет към инвеститорите е да не пренебрегват проверени „активи-убежища” като злато, сребро и традиционни валути, тъй като техните курсове не са толкова волатилни, както при криптовалутите.

Коментари по темата: „Риск от прегряване и балон на пазара за криптовалути”

добавете коментар...

  1. АНдрей

    От този списък някой може ли да препоръча как да започна “http://cryptosboard.com”

  2. Anonymous

    видео картата ми е прегряла

Коментар