Adata внедрява нови стандарти в microSD картите

A1 сертифицираните microSD и SD карти стават също толкова ефективни при използването на приложения, колкото е и вътрешният сторидж

Adata Technology обяви, че внедрява нови стандарти в своите карти памет Premier microSDXC/microSDHC UHS-I Class 10 карти, които подобряват работата с приложения и скоростта на видеозапис.

Новият A1 стандарт е част от спецификацията SD 5.1 и поддържа използване на приложения и достъп до снимки и видео отвъд стандартното външно съхранение. Друго нововъведение е внедряването на V10 и V30 видеозапис на всички Premier Pro microSD и SD карти със скорости съответно от 10MB/s и 30MB/s.

A1 спецификацията показва, че microSD или SD картата може да поддържа ефикасно високи скорости на четене, както и да извършва голям брой входно-изходни операции. С други думи, A1 сертифицираните microSD и SD карти стават също толкова ефективни при използването на приложения, колкото е и вътрешният сторидж, което от своя страна дава на потребителите много по-голяма свобода за инсталация и работа с различни приложения.

В комбинация с новия SD A1 стандарт, всички Adata Premier Pro SD и microSDXC/SDHC карти вече осъществяват V10 (10MB/s) и V30 (30MB/s) видеозапис с високи скорости. Въпреки че най-бързите премиум карти на Adata поддържат V90 скорости (90MB/s чист видеозапис), сега компанията внедрява подобни възможности и в по-широка гама продукти от среден клас за масовия потребител.

Популяризирането на 4K видео позволява на повече любители да изпробват подобни опции за заснемане и новите V10 и V30 (30MB/s) спецификации отговарят точно на тези нужди, подчертаха от тайванския производител.

Коментар