5 приложения, които превръщат смартфона в инструмент за работа

Смартфонът има огромен потенциал за повишаване на продуктивността
(снимка: CC0 Public Domain)

Мобилността днес е от ключово значение за професионалистите, а потенциалът на смартфона за повишаване на продуктивността е особено важен. Оказва се, че само няколко приложения могат да превърнат умния телефон в пълноценно устройство за работа.

Експертите от Samsnug публикуваха списък с пет приложения, които помагат на професионалистите да управлявате времето и задачите си по-добре, да повишат продуктивност и да подобрят комуникациите си.

Asana

Това е приложение за управление на проекти, което ви позволява да създавате задачи и разписания и да ги възлагате на членове на екипа. С мобилното приложение Asana можете да управлявате вашите проекти и да анализирате напредъка им където и да сте, да добавяте файлове и да комуникирате с екипа си чрез коментари.

Slack

Като става дума за комуникация, не можем да не споменем Slack. Това е може би най-популярното приложение за съобщения, предназначено за работа. То ви позволява да изпращате съобщения, файлове и връзки в различни канали. С него можете да поддържате нужния поток от информация, когато не сте в офиса, а това е особено важно предвид нарастващата популярност на отдалечения и хибридния формат на работа. Slack също така прави работата в екип по-ефективна, поради лесната интеграция с други инструменти и опциите за настройка на канали.

Google Workspace

Пакетът включва Gmail, Google Docs, Sheets и Slides, като предлага широка гама от инструменти за работа онлайн. Можете да редактирате документи, да проверявайте имейла си, да работите с таблици и да създавате презентации с мобилни приложения където и да сте. С приложенията от Google Workspace можете лесно да синхронизирате и свързвате файловете си между различни приложения, което прави работата в екип по-лесна и по-ефективна.

Lock Me Out

Това приложение ще ви е от полза, ако искате нищо да не отвлича вниманието ви, когато работите. Lock Me Out ви позволява да настроите времеви ограничения за различни приложения и уебсайтове, така че да не се разсейвате и да работите по-ефективно.

Canva

С помощта на приложението Canva можете да създаване на графици, презентации и други визуални материали. То е особено важно за хората, които работят със социални медии и често имат нужда да създават съдържание бързо в отговор на различни събития. Canva ще ви позволи да създавате съдържание където и да сте, а интуитивният интерфейс помага на онези, които не умеят да боравят с приложения за графичен дизайн, да създават професионално изглеждащи проекти.

В SD картата можете да съхраните всички важни приложения и файлове
(снимка: CC0 Public Domain)

В обзора на мобилните приложения за работа Samsung подчертава колко е важно да инвестирате в карта памет, тъй като с напредване на работата, създавате все повече файлове. Освен това не винаги ще имате достъп до интернет, така че е добра идея да правите локални бекъп копия на най-важните файлове в SD карта или външен диск с голям капацитет.

Компанията препоръчва, например, карта microSD PRO Ultimate, която се предлага с капацитет от 128, 256 и 512 GB – достатъчно място за съхранение на данни и инсталиране на приложения – и поддържа скорост на четене до 200 MB/s за плавна работа на приложенията и инструментите.

Коментар