Игрите в движение: конзолата не е достатъчна

Картите памет са подходящи за геймъри, които се забавляват с големи игри на мобилните си телефони и таблети (снимка: CC0 Public Domain)

Геймърите по света се влюбиха в мобилните игри. За тях няма значение дали играят в дома си или извън него – те просто искат да имат достъп до библиотеката си без да им се налага да изтриват или теглят любимите си игри. За тази цел могат да са полезни бързи карти памет с голям капацитет.

Много хора не могат да си представят, че ще заминат на почивка без конзолата си Nintendo Switch, която харесват заради хибридната ѝ формула. Други устройства, като например Steam Deck или Lenovo Legion Go, позволяват на играчите да вземат цялата си библиотека от компютърни игри със себе си. Поради това че мобилните телефони са достатъчно напреднали, много нови игри излизат и на тази платформа.

Дисковото пространство на повечето конзоли не е достатъчно, за да могат геймърите да изтеглят всичките си любими игри. Най-луксозната версия на Steam Deck предлага по-малко от терабайт (версията OLED предлага до 1 TB памет), а Nintendo Switch разполага само с 32 GB. Най-голямото предимство на вътрешната памет е скоростта ѝ. Дори производителите препоръчат на потребителите да инсталират в нея игрите, които изискват най-много ресурси. Мястото ще ви стигне обаче само за около две игри. Ще е добре да купите допълнителна карта памет.

Една от най-добрите опции за игри е microSD картата Samsung Pro Ultimate. Тя осигурява скорост на четене до 200 MB/s и се предлага в различни варианти с различен обем памет. Всеки може да намери подходящия за него вариант. Ако търсите карта за игри, ви трябва вариантът с 512 GB памет за всичките ви игри и други файлове.

Една от най-добрите опции за мобилни игри е microSD картата
(снимка: CC0 Public Domain)

Дори като се има предвид, че скоростта на четене на повечето модерни карти памет осигурява бързо зареждане, трябва да се отбележи, че корейският производител пуска два нови модела Samsung microSD Express тази година. Картата ще осигурява скорост на четене до 800 MB/s. Това е по-бързо от SATA SSD дисковете, които достигат скорост от само 560 MB/s, и четири пъти повече от стандартните UHS-1 карти, които достигат не повече от 200 MB/s.

Картите на Samsung са подходящи за геймъри, които обичат да играят по-големи игри на мобилните си телефони и таблети. Тези устройства често трябва да оцеляват в най-екстремните условия. Повечето потребители на такива устройства са ги изпускали или са изливали вода върху тях поне веднъж. Всички горепосочени карти са устойчиви на удари и вода. Инсталирайте игрите си на тези карти, за да не ви пречат, когато правите снимки и видео клипове.

И не забравяйте да подготвите мобилната си библиотека в телефона или конзолата си. Така ще можете да играете любимите си игри, дори ако не сте свързани с интернет. Ще посещавате виртуалния свят, докато пътувате в реалния.

Коментар