Apple може да прескочи две поколения с iPhone X

Аргументите в полза iPhone X натежават и вероятно това ще бъде името на бъдещия флагман в портфолиото на Apple

Феновете на Apple очакват вероятно с нетърпение датата 12 септември, когато корпорацията от Купертино ще обяви няколко нови продукта. Несъмнено, интересът е насочен най-вече към напълно обновения модел айфон с предполагаемо име iPhone 8.

Но според публикация в немския сайт iCulture, следващата седмица Apple ще обяви не iPhone 8, а iPhone X, който ще се произнася като iPhone 10. На пръв поглед изглежда, че Apple ще пропусне две поколения на iPhone – 8 и 9, но всъщност не е така – „X” отразява 10-годишния юбилей на най-продавания смартфон в света.

Според други източници, новият модел ще се нарича iPhone Edition, което също е обяснимо с юбилейния характер на устройството. Но все пак натежават аргументите в полза iPhone X и най-вероятно това ще бъде името на бъдещия флагман в портфолиото на Apple.

Очаква се на 12 септември компанията да обяви три нови модела с имена iPhone 7s, iPhone 7s Plus и вече споменатия iPhone X, като всички те ще станат достъпни за предварителни поръчки от 15 септември, а продажбите им в магазинната мрежа ще започнат на 22 септември.

Специалистите по Apple са на мнение, че името iPhone 8 не съответства на продуктовата стратегия на компанията, тъй като се очаква голяма разлика между юбилейния модел и леко подобрените iPhone 7s и 7s Plus.

От друга страна, ако Apple избере името iPhone X, което се произнася като iPhone 10, на компанията ще бъде трудно да избегне объркването, когато нейният айфон достигне в развитието си десето поколение.

Но всички неизвестности около новия айфон ще отпаднат само след една седмица, когато Apple ще даде дългоочакваната пресконференция. Предполага се, че юбилейният iPhone, както и да се нарича това устройство, ще струва над 1000 долара, а някои анализатори отсега твърдят, че това ще бъде най-успешният смартфон на Apple и въобще на пазара.

Коментар