TP-Link обяви разширяема Wi-Fi система за дома

Deco M5 осигурява пълно безжично покритие на дома и пакет от функции за сигурност

Мрежовата компания TP-Link показа на изложението IFA 2017 в Берлин нова безжична система за дома Wi-Fi Deco M5 Whole-Home и четириядрен маршрутизатор Archer C5400X, за който производителят твърди, че е най-мощният в света.

Deco M5 е мрежово решение за Wi-Fi мрежа, което осигурява пълно безжично покритие на дома и пакет от функции за сигурност TP-Link HomeCare, вкл. вградена антивирусна система и защитен софтуер на Trend Micro.

Deco M5 разполага с четириядрен процесор и технология за пълно Wi-Fi покритие на дома. Двулентовата система AC1300 може да достига скорости до 400Mbps в честотната лента 2,4GHz и 867Mbps в честотната лента 5GHz, като използва технологията MU-MIMO за бързо прехвърляне на данни на няколко устройства едновременно.

Системата се състои от три модула, които се персонализират според нуждите на потребителите, и предлага пълно покритие на над 400 квадратни метра. Мрежата може да се изгради от до 10 устройства Deco M5.

Използваната технология TP-Link Adaptive Routing Technology (ART) осигурява максимална скорост на работа чрез определяне и избор на най-бързия начин за свързване на устройства към мрежата.

Рутерът AC5400 се явява най-мощното WLAN оборудване за крайни потребители, твърди TP-Link

TP-Link обяви и първия четириядрен безжичен трилентов MU-MIMO Gigabit маршрутизатор AC5400. В допълнение към 64-битовия 1,8GHz процесор на Broadcom, устройството е снабдено с 3 други специализирани процесора, а общият брой на ядрата е 7.

Маршуритизаторът се явява най-мощното WLAN оборудване в индустрията за крайни потребители, подчертава TP-Link. Устройството осигурява скорост от 1000Mbps в честотната лента 2,4GHz и 2167Mbps за всяка от двете 5GHz ленти за 4K стрийминг, онлайн игри или приложения. Позволява също безжична връзка на до 90 устройства, в зависимост от вида трафик.

Рутерът Archer C5400X е и първият модел от портфолиото на TP-Link с вътрешна памет от 16GB, VPN с хардуерен ускорител, функция Link Aggregation и 8 LAN порта, уточниха от компанията.

Коментар