Symantec представи у нас “авансово” Norton 2007

Подробности за новата версия на софтуера за сигурност Norton 2007 представи днес у нас компанията Symantec, преди още продуктът да е излязъл на пазара. Серията включва Norton Antivirus 2007, Norton Internet Security 2007, Norton Confidential и Norton 360, насочени към домашни потребители и малки фирми.

Владимир Спицка, мениджър продажби и дистрибуция на продуктите на Symantec за Централна и Източна Европа, заяви, че това е първото подобно представяне на софтуера на компанията, преди още да е произведен и пуснат на пазара.

Norton Antivirus 2007 ще предлага защита от вируси и спайуеър. Една от особеностите на софтуера е, че потребителят може да избира колко ресурси да използва антивирусната програма. Други възможности са наличието на център за съобщения (Message center), който дава информация за най-новите вируси, както и на център за защита (Norton protection center).

Продуктът Norton Internet Security 2007 е икономично решение за комплексна защита на потребителите от вируси, хакерски атаки, спайуер и др. В него са включени антивирусна програма, защитна стена, антиспайуер и антифишинг.

Norton Confidential пък е насочен най-вече към защита на конфиденциалната информация. Целта му е да предпазва потребителя от фишинг сайтове при он-лайн пазаруване, интернет банкиране и други дейности, уязвими към фишинг атаки. За да осъществи това на практика, програмата ще сканира както файловете в персоналния компютър, така и самите интернет страници.

Четвъртият продукт от серията, Norton 360, цели да предостави сигурност при интернет пазаруване и банкиране, он-лайн защита при отваряне на уеб-страници и изпращане на и-мейл и чат съобщения, бекъп на информацията и др.

В новата серия продукти Symantec залага изключително на опростеното използване на програмите и пълната автоматизация на процесите. Софтуерът е лесен за инсталиране и предлага “fix” бутон, с който се стартират всички процеси, необходими за възстановяване на засегнатия компютър, както и други възможности за опростена употреба.

Продуктите на Symantec се дистрибутират у нас от компанията BMG .

Коментар