Излизат процесори Ryzen Pro за корпоративния сектор

С до 8 обработващи ядра, Ryzen Pro предлага желаната производителност за натоварващи и многозадачни работни среди в предприятията и администрацията

AMD обяви днес глобалната пазарна премиера на чиповете за настолни системи Ryzen Pro, предназначени за приложения в обществения и корпоративния сектор, които изискват висока производителност и надеждност.

Изградени на базата на вече утвърдената AMD Zen архитектура на ядрото, Ryzen Pro чиповете включват напреднали технологии като GuardMI и SenseMI, които повишават производителността при работа и защитават от киберзаплахи.

С до 8 обработващи ядра, Ryzen Pro предлага висока производителност за натоварващи и многозадачни работни среди в предприятията и администрацията. В най-близко време настолни системи, базирани на Ryzen Pro, ще бъдат достъпни от водещи РС производители като Dell, HP и Lenovo.

В следващите седмици се очакват настолни машини Dell Optiplex 5055, HP EliteDesk 705 и Lenovo ThinkCentre M715 на база Ryzen Pro, а ноутбуци Lenovo ThinkPad A475 и A275 с процесора на AMD ще излязат през четвъртото тримесечие на 2017 г.

Същевременно, AMD подготвя и мобилни процесори Ryzen Pro. Тези чипове ще излязат на пазара през първото тримесечие на 2018 г., уточниха от компанията.

Коментар