HP очаква ръст на пазара у нас, разширява дистрибуцията

HP очаква над 20% ръст на пазара, който адресира у нас, през 2009 година. Прогнозите са направени на базата на сравнителен анализ на очакваните резултати за 2009 г. спрямо 2008 г., изготвен от анализатори на ИТ сектора, съобщиха от компанията.
Анализът е базиран на различни фактори – макроикономически, текущо състояние на пазара по вертикали, големи консуматори на ИТ, приоритети в правителствените програми, анализ на ситуацията в по-рано присъединилите се към ЕС страни и др.
НР България изготви цялостна стратегия, целяща да отговори на потенциала на пазара и ръста в търсенето. Като първа стъпка компанията разширява партньорската си мрежа и добавя нов дистрибутор. Солитрон ще се присъедини към трите компании-дистрибутори на НР – Мост Компютърс, Поликомп и NT CHS.
“Изследванията сочат, че в следващите няколко години, пазарите на Балканите ще се развиват с най-високи темпове в сравнение с целия регион”, коментира Ивайло Драганов, мениджър търговски канали в НР България.
“Добавянето на нов дистрибутор като Солитрон в нашата партньорска мрежа безспорно ще ни помогне на посрещнем и задоволим потенциала на пазара в България през следващата година и в бъдеще”, добави Драганов.
Солитрон се фокусира изключително върху продажби на едро на маркова компютърна и офис техника. Оборотът на компанията за 2007 г. е 51 млн. евро.

Коментар