Проблеми с геймърския режим в Windows 10

Редица потребители се натъкнаха на проблеми с геймърския режим в Windows 10

Геймърският режим, едно от нововъведенията в Windows 10 Creators Update, не функционира според очакванията на част от компютрите, става ясно от многобройни потребителски отзиви.

Идеята с въвеждане на този режим е системата да отделя възможно най-много ресурси при пускане на игри, за да осигури желаната висока производителност. Очевидно, подобна функционалност е особено важна за бюджетните РС, които нямат излишък от производителност.

След излизане на обновлението Windows 10 Creators Update преди половин година обаче редица потребители се натъкнаха на проблеми с геймърския режим, отбелязва специализираният сайт MSPowerUser. В частност, вместо да се повишава броят на кадрите в секунда пада понякога.

Тази седмица Microsoft официално призна за наличието на подобни проблеми и обяви, че разглежда няколко възможни причини за влошената функционалност. Компанията твърди, че вече е коригирала една от грешките във версия на Windows 10, достъпна за участниците в програмата Windows Insider.

Все още няма яснота кога Microsoft ще отстрани напълно проблемите с геймърския режим. Може да се очаква, че това ще стане с версия Windows 10 Fall Creators Update, очаквана по-късно тази година.

Коментари по темата: „Проблеми с геймърския режим в Windows 10”

добавете коментар...

  1. запознат

    за геймърски режим просто ползвайте друга ОС.

    само с един бегъл поглед на сървисите в Уин10 ми става ясно, че това не е създадено да пести ресурси.

    един дребен пример – няма никаква логика на десктоп машина да има пуснат сървис за XBOX стрийминг.

Коментар