Acer удвои продажбите на геймърски монитори

Acer очаква да продаде 300 хиляди геймърски монитора тази година

Доставките на геймърски монитори с бранда Acer са нараснали със 103% през първата половина на 2017 г., а приходите на тайванския производител от този бизнес са се увеличили с 50%, съобщи DigiTimes.com, позовавайки се на източници от компанията.

Успехът на Acer при геймърските монитори се дължи на изместването на фокуса към моделите от средна ценова категория, пояснява Виктор Чиен, президент на подразделението за монитори и проектори. Компанията очаква същия ръст и през второто полугодие, а като цяло за 2017 г. Acer ще удвои доставките на монитори за геймърския сегмент от пазара.

По-рано стратегията на компанията беше насочена към скъпите модели от висок клас. Но от началото на 2017 г. тайванският производител разшири асортимента си с монитори от среден клас с цени под 340 долара. Промяната в стратегията доведе до по-голям ръст в продажбите, отколкото в приходите.

Acer не възнамерява да се отказва от висококласните монитори и ще продължи да отстоява лидерството си в сегмента, подчертава Виктор Чиен. През второто полугодие съотношението между моделите от среден и висок ценови клас в асортимента на Acer ще бъде 2:1.

Въпреки низходящата тенденция на пазара за монитори като цяло, Acer очаква да запази обема на продажбите на нивото от миналата година, или около 8 млн. броя. При геймърските модели, в частност, компанията работи за удвояване на продажбите – от 150 до 300 хиляди броя.

Acer прогнозира ръст в геймърския сегмент и през 2018 г., за което ще способстват изгодните пакетни предложения от РС и монитор, допълва Виктор Чиен.

Коментар