Globul въвежда персонален IBAN за плащане на сметки

Мобилният оператор Globul въвежда персонален IBAN за плащане на месечни сметки по банков път. Услугата се предлага в сътрудничество с УниКредит Булбанк.
Персоналният IBAN е уникален за всеки абонатен номер и може да се използва при всички видове плащания по банков път – с вносна бележка, с вътрешнобанков или междубанков превод, като замества всички използвани досега сметки за плащания на месечни фактури към Globul, уточниха от оператора.
Персоналният IBAN на съответния абонатен номер е отпечатан на всяка фактура, а клиентите могат да получат информация за своя IBAN като изпратят SMS със съдържание 11 до кратък номер 1000.
Междувременно операторът съобщи, че вече притежава международен сертификат за прецизност при изготвяне на месечните сметки на клиентите, издаден от специализираната компания TUV Hessen. След одита на Globul е даден сертификат за качество и надеждност TUV Profi Cert.
Запазеният знак на сертификата става част от новия дизайн на месечните фактури на клиентите на абонаментните програми на оператора, в които вече са публикувани и подробни обяснения за всеки от елементите на документа.

Коментар