Компонентите за iPhone X струват около $412

Сумарната стойност на компонентите, от които е направен iPhone X, възлиза на 412,75 долара за варианта с 256GB памет

Новият флагман на Apple, юбилейният iPhone X, обявен тази седмица, ще се продава от началото на ноември на цена от 999 долара. Специалистите по епълски устройства побързаха да изчислят стойността на компонентите на устройството, която се оказва над два пъти по-ниска.

Според публикация на китайския ресурс ichunt.com, сумарната стойност на компонентите, от които е направен iPhone X, възлиза на 412,75 долара за варианта с 256GB памет. Най-скъп е OLED дисплеят с диагонал 5,8 инча, произведен от Samsung – той струва 80 долара.

Следващият скъп компонент е флаш паметта, която се оценява от експертите на 45 долара, а 3-те гигабайта оперативна памет струват 24 долара. Прословутият 10-нанометров чип Apple A11 Bionic, произведен от TSMC, коства 26 долара на Apple, докато 3D сензорът струва 25 долара, а стъклото за лицевия панел добавя още 18 долара.

В сумарната стойност не влизат разходите за производство, логистика, изследвания и разработки, уточнява китайският източник. Предварителните поръчки за iPhone X започват на 27 октомври, като версията с 64GB памет ще струва 999 долара, а моделът с 256GB ще се предлага за 1099 долара.

Коментари по темата: „Компонентите за iPhone X струват около $412”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    А аз търся нещо по – голямо с 2 дисплея и 2 сим карти.

  2. Yo

    Поправете “инък”, че се излагате с правописа 🙂

  3. Kasandra

    Поправете “младшата”, че се излагате в превода. Инък телефончето е гот, аз от Лас Вегас ще си го поръчам ;-), ще ми стъпи 1/2 от БГ цената!

Коментар