Нова технология подобрява BI решенията

Компанията MetaRAM създаде нова технология, която може значително да повиши ефективността на решенията за анализ на бизнес информация (Business Intelligence).
DDR3 MetaSDRAM представлява нова DDR3 технология, способна да удвои капацитета на паметта в бъдещите Intel базирани сървъри и работни станции. Първите демонстрации на технологията бяха проведени на тазгодишния форум за разработчици на Intel в Сан Франциско, а процесорният гигант вече представи 144–гигабайтова система, използваща DDR3 MetaSDRAM.
Основното предимство на новата технология е, че позволява разширяване на капацитета на DDR3 паметта, без негативни последствия за оперативната честота на канала.
Решението беше посочено от представители на компанията QlikTech като ключово за разширяване капацитета на продуктите за анализ на бизнес процесите. QlikTech е най-бързо развиващият се разработчик на BI софтуер в света, според IDC. Нейният продукт QlikView, предназначен за “in-memory” анализи, наподобява начина на работа на мозъка, осъществявайки връзки между взаимносвързани данни от многобройни източници.
QlikView използва патентована технология за асоциации от следващо поколение, за да предостави на потребителите отговори на ключови бизнес въпроси. У нас QlikView се предлага от софтуерната компания Балкан Сървисис ООД.
Новите сървъри с разширена памет, разработени от MetaRAM и Intel, ще зареждат много по-големи серии от данни в паметта, а потребителите ще отключат пълната мощ на данните си чрез QlikView, коментираха от компанията QlikTech.

Коментар