Google сключи сделка с HTC за $1,1 млрд.

„Приветстваме членовете на екипа на HTC, които ще се присъединят към Google, за да стимулират по-нататъшните иновации и бъдещото развитие в потребителския хардуер”, заяви  Рик Остерлох, старши вицепрезидент на Google

Очаквано Google и HTC обявиха споразумение за сделка, по силата на което интернет гигантът ще придобие таланти и интелектуална собственост от тайванския поизводител на смартфони за сумата от $1,1 млрд.

Част от служителите на HTC ще се присъединят към Google, като освен това лидерът в интернет търсенето ще получи неексклузивен лиценз за интелектуална собственост на HTC, с която ще поддържа фамилията смартфони Pixel.

Споразумението отразява десетгодишно стратегическо партньорство между HTC и Google в разработката на първокласни смартфони, се казва в официалното изявление.

Голяма част от специалистите, които преминават от HTC в Google, са участвали в разработката на Pixel смартфони, уточняват двете компании.

„HTC е дългогодишен партньор на Google и създаде някои от най-красивите, премиум устройства на пазара,” каза Рик Остерлох, старши вицепрезидент на подразделението за хардуер в Google.

„Приветстваме членовете на екипа на HTC, които ще се присъединят към Google, за да стимулират по-нататъшните иновации и бъдещото развитие в потребителския хардуер”, допълни мениджърът.

Сделката подлежи на одобрение от регулаторните органи. Ако всичко върви по план, придобиването на специалисти и интелектуална собственост на HTC от Google ще приключи в началото на 2018 г.

Коментар