Пет години Компарекс България (фоторепортаж)

Оана Пиперева управлява компания с портфолио от продукти на над 3000 софтуерни производители

Какво може да постигне една компания за пет години на ИТ пазара у нас? Отвъд оцеляването, което не е гарантирано на никого, оценката идва от успеха на клиентите. Ако техният бизнес се е подобрил в резултат на партньорството и услугите на ИТ компанията, то последната смело може да заяви, че и нейната история е успешна.

В този дух бе краткото послание на Оана Пиперева, управител на Компарекс България, към клиентите и партньорите – гости в столичен бар, където компанията за софтуер и ИТ услуги отбеляза 5-тата си годишнина на пазара у нас. Много работа, познание за пазара, професионализъм и себераздаване са факторите, които правят успешен екипа на Оана Пиперова в една трудна, висококонкурентна среда.

Компарекс България оперира като част от структурата на глобален доставчик на ИТ услуги, с хиляди служители в десетки страни по света, които са фокусирани в продажбата, управлението и правилната употреба на софтуерни лицензи, с над 4750 сертификата от 70 производителя.

Българското представителство на Компарекс отвори врати през август на 2012 г. с първоначален фокус върху решенията на Microsoft. Като част от голямата корпорация Компарекс АГ, офисът у нас оперира с портфолио от продуктите на над 3 000 производителя на софтуер.

За няколко години Компарекс България успя да привлече като клиенти едни от най-големите компании на територията на страната и да реализира оборот от 6,256 млн. лв. за 2016 г. от продажбата на софтуер и услуги. Компанията получи и отличието партньор на годината за България на Майкрософт – награда, която й бе връчена на Световната партньорска конференция на ИТ гиганта в Торонто, Канада.