Skype for Business отстъпва място на Microsoft Teams

Microsoft възнамерява да замени корпоративния месинджър Skype for Business с друга услуга за бизнес комуникация – Microsoft Teams, която бе пусната преди по-малко от година, стана ясно на конференция на ИТ компанията в Орландо, Флорида.

Skype for Business беше създаден през 2015 г. на базата на предишния корпоративен месинджър на Microsoft – Lync. Появата по-късно на Microsoft Teams беше признак, че дните на Skype for Business са преброени.

И в момента Teams предлага повечето функции на Skype for Business, а когато го замени напълно, ще може да окаже силен натиск върху конкурентния месинджър Slack, отелязва The Verge.

Същевременно, Microsoft обяви, че изгражда нова инфраструктура за Skype, която ще се използва за гласови разговори, видеовръзки и конференции в Teams. Новият сървър на Skype for Business ще стане достъпен през втората половина на 2018 г. за клиенти, които не са готови за преход към Teams.

Освен това Microsoft ще насърчава потребителите на Office 365 да използват Teams като основен комуникационен клиент вместо Skype for Business. Интеграцията на Office 365 и Teams ще осигури на новия месинджър милиони клиенти.

Коментар