Acronis True Image 2009 защитава домашните компютри

Компанията Acronis обяви, че последната версия на нейния софтуер True Image Home 2009 за домашни потребители, защитава персоналните компютри с по-малко усилия от страна на потребителите и позволява бързо възстановяване от влиянието на вируси, софтуерни пакети в нестабилно състояние и повредени хард дискове.
Програмата има обновен потребителски интерфейс и включва защита и инструменти за търсене, които гарантират сигурност за дигиталните активи.
True Image Home 2009 осигурява както цялостно изображение, така и архивиране, основано на файлове. Този тип архиви правят моментен запис на състоянието на целия компютър – включително програмите и операционната система, които могат да бъдат възстановени в случай на срив на хард диска или катастрофален срив в операционната система. С архивиране, основано на файлове, потребителите могат да избират специфични файлове и папки, които да защитават.
True Image Home 2009 включва голям брой характеристики, които правят почти невидима за потребителите защитата на компютрите им. Нов интерфейс поставя най-често използваните и важни функции на преден план и в центъра му. Със защитата One-Click Protection, потребителят може лесно да зададе установен ред за архивиране и след това да го стартира с едно натискане на мишката.
Други характеристики, които улесняват архивирането, са интелигентно създаване на график на задачите, архиви от тип „Set and Forget” (настройвате веднъж и след това архивирането се извършва автоматично) и автоматично архивиране, основано на наличност на целевата медия.
Продуктът има и допълнителни характеристики, които са отвъд архивирането и възстановяването. Така например, характеристиката за клониране на дискове прави обновяването на компютърните системи безпроблемно. Пълното търсене в текста пъкпозволява накрайните потребители да търсят имена на файлове и/или съдържание вътре в архива, като използват Windows или GoogleDesktopтърсене.
Софтуерът включва също така функцията Acronis Drive Cleanser, на стойност 50 долара, коятоизтривалични или корпоративниданни в случай, че компютърният диск е заменен или цялата система е дарена или изхвърлена.Функцията File Shredder унищожава със сигурност и безопасно индивидуални файлове, така че те не могат да бъдат възстановени.
Acronis Tue Image Home 2009 е достъпен на цена 85.38 евро.
Сайт на разработчика: www.acronis.com
Дистрибутор в България: Бизнес Софтуер Дистрибутор

Коментар