Музейко влиза и в дома на децата с онлайн портал

Посетителите в Музейко могат да сканират гривните си за вход и така да отбележат кои научни области са интересни за тях

Детският научен център Музейко стартира съвместно с Виваком уеб портал, който пренася образователното преживяване у дома. My Muzeiko задълбочава интереса на малките откриватели в любимите им научни дисциплини.

Още със старта си преди две години Музейко предприе иновативния подход в образованието – да вдъхновява научните интереси от най-ранна възраст, като стимулира децата сами да експериментират и по пътя на откривателството да получават нови знания. Виваком подкрепи модерната концепция на Музейко от самото начало и две години по-късно двете организации стартираха уеб портала My Muzeiko.

Благодарение на съвременните технологии, My Muzeiko e първа крачка към истинско персонализиране на наученото в едно музейно пространство. Това е платформа, чрез която посетителите на музея удължават своето вълнуващо преживяване и извън него.

Музейко стимулира децата сами да експериментират и по пътя на откривателството да получават нови знания

Системата работи с помощта на мобилни четци, разположени на територията на целия музей. Чрез специално инсталирано на тях Android приложение посетителите могат да сканират гривните си за вход и така да отбележат кои научни области са интересни за тях. Тези сфери на интереси се генерират автоматично в профила, който всеки родител или посетител може да си създаде в платформата My Muzeiko. Чрез нея те ще получават нова и интересна информация в съответните области, поднесена на достъпен за децата език.

My Muzeiko може да се използва удобно както на компютър, така и на таблет или мобилен телефон, а профилите се създават лесно с регистрация в платформата и са добре защитени. Съвсем скоро посетителите на Музейко ще получат от портала не само интересна информация по темите, които ги вълнуват, но и достъп до собствените им снимки и видеоклипове, направени в Музейко.

Системата работи с помощта на мобилни четци, разположени на територията на целия музей

Предстои разработване на специална секция за учители в My Muzeiko. Една от целите на уеб портала е да се развие като платформа за практични интерактивни учебни дейности, които учителите да използват в час.

My Muzeiko е разработен от компанията Indeavr и екип на детския научен център с технологичната подкрепа на Виваком. Информационното съдържание на платформата се подготвя с подкрепата на БГ Наука и BBC Знание.

Коментар