Юбисофт обявява излизането на Prince of Perisia Classic за PlayStation Network

Ubisoft обявява излизането на Prince of Persia Classic за PlayStation Network на 23 октомври, 2008. Играта е разработена от Юбисофт България. Този римейк на невероятната, приветствана с огромно одобрение игра от 1989, включва оригиналния пространен левъл дизайн, убийствената игра с меч, решаването на загадки и оригиналния сюжет.
Създадена в съответствие с next-gen конзолите, Prince of Persia Classic се характеризира с подобрен дизайн на героите и анимациите, както и с впечатляващи визуални и светлинни ефекти с цел да се пресъздаде 3D изглед на играта. Дори дългогодишните фенове на оригинала със сигурност ще бъдат изненадани, когато попаднат на новодобавени капани, пъзели и врагове. Prince of Persia Classic за PlayStation Network ще има ESRB рейтинг “T” за Тийнейджъри.
Докато Султанът на Персия води война в далечни земи, злият везир превзема трона. Той затваря красивата Принцеса и й дава един час време да реши съдбата си – да се омъжи за него или да умре. Геймърът е в ролята на смелия Принц и разполага с 60 минути да завърши мисията по спасяването на Принцесата от нейната ужасна участ.

Коментар