easyJet развенчава популярни митове относно летенето

Редовен пътник ли сте? Или пътувате със самолет само за уикендите? Или, може би, точно сега ви предстои да се качите на самолет за първи път? Наслушали сте се за пътуването във въздуха и вече не знаете на какво да вярвате? Изправя ли ви се косата при самата мисъл за летене или просто чувствате лек стрес? Замисляли ли сте се някога, че всичко това са само митове и пътуването със самолет множе да е много по-удобно и не чак толкова стресиращо? easyJet ви помага наистина да се насладите на пътуването!

Мит 1: Трябва да пристигнете на летището3 часапреди полета.

easyJet казва: Това не се отнася до европейските полети.

Гишетата за регистриране затварят точно 40 мин. преди обявения час на излитане на самолета към всички европейски дестинации. За да хванете полета си, трябва да започнете процедурата по регистрация приемливо време предварително. Все пак, за да се чувствате по-сигурни и да нямате никакви проблеми, easyJet препоръчвада пристигнете на летището 2 часа преди излитането на самолета по разписание. Струва си да се спомене фактът, че ако пътувате с easyJet от Лондон Гетуик преди 08.30 (GMT), можете да „чекирате” полета си още предната нощ след 20:00.По този начин можете да оставите багажа си на летището! easyJet ви гарантира, че няма да изгубите ценно време в чакалнята преди излитането на самолета ви!

Мит 2: Консумирането на алкохол на борда ви помага да се отпуснете и да преодолеете страха от летене.

easyJet казва: Това не е така.

Консумацията на алкохол ви кара да се отпуснете, но само временно. По време на полета барометричното налягане в кабината на самолета е по-ниско от това на земята. Тази нова среда с по-ниско налягане понижава способността на тялото да усвоява кислород. Приемането на алкохолни напитки увеличава кръвното налягане. В следствие на това, пиенето на алкохол на борда има много по-силен ефект върху човешкия организъм отколкото на сушата. В някои случаи това може да доведе и до дехидратация. Следователно, много важно е загубата на течности да бъде компенсирана чрез приемане на минерална вода или плодови сокове.

Екипажът на борда се грижи за безопасността и комфорта на пътниците. Служителите на easyJet са напълно подготвени да съдействат на пасажерите по време на полета.

Мит 3: Можете да заплатите за свръхбагажа си само на гишето за регистрация.

easyJet казва: Това не е така.

Когато сте разбрали, че не е възможно да опаковате целия си багаж в един единствен куфар или той е по-тежък от определения лимит – не се притеснявайте. easyJet ви дава зелена светлина да предплатите за допълнителния си багаж още когато резервирате билета онлайн или по телефона. И при по-ниска цена! easyJet се грижи за времето и парите ви не по-малко от вас самите. И още нещо: можете да вземете стандартна ръчна чанта със себе си без да имате каквито и да е ограничения за тегло!

Мит 4: Предложението на нискотарифните авиопревозвачи не носи никакви предимства и удобства за бизнес пътниците

easyJet казва: Това не е така.

easyJet максимално пести вашето време! Спазването на сроковете и точността е един от първостепенните приоритети на компанията. Можете да резервирате билета си и да се регистрирате онлайн, да предплатите за свръхбагажа си още когато резервирате билета си, както и да се качите първи благодарение на услугата Speedy Boarding и да имате богат избор на място. Speedy Boarding Plusе усъвършенстваната версия на Speedy Boarding – получавате допълнителни услуги по време на регистрацията.

easyJet предлага гъвкавост на билетите. Ако вашата бизнес среща приключи по-бързо от предвиденото и пристигнете по-рано на летището, можете безплатно да се качите на по-ранен полет същия ден, при условие че има свободни места и спазите сроковете за регистрация.

И последно, но не и по значение, easyJet извършва полетите си от централни летища, така че много бързо можете да хванете такси веднага след като солезете от самолета, за да сте навреме за вашата бизнес среща.

Мит 5: Ако пътувате с приятели и искате да седнете заедно, трябва да се регистрирате заедно.

easyJet казва: Това не е така.

С easyJet можете да се регистрирате отделно и да се присъедините към приятелите си, когато се качвате в самолета. Местата не са предварително разпределени, така че имате възможност да изберете къде да седнете, когато сте на борда на самолета. Все пак, колкото по-рано се регистрирате, толкова по-богат избор от места ще имате!

Мит 6: Пренасянето на козметика и парфюми в ръчния багаж е забранено.

easyJet казва: Това не е така.

Козметичните продукти не са проблем при преминаване през проверките за сигурност. Всичко, което трябва да направите е да поставите козметиката си в отделен, прозрачен, запечатващ се найлонов плик. Максималните допустими размери са 20 см х 20 см. Ако изпълните това условие, няма защо да се притеснявате за козметиката си.

Мит 7: Маршрутките от/до летището в Лондон са прекалено скъпи. Трябва предварително да обмислите други варианти, преди да вземете решение

easyJet казва: Това не е така.

easyBus осигурява удобен и ефикасен транспорт от Централен Лондон до летището на ниска цена. Реално можете да спестите и от този разход. Просто резервирайте  easyBus онлайн, когато резервирате и билета си. Някои маршрути предлагат и междинни сприрки дори и в центъра на Лондон! Посетете easyBus.co.uk за да научите повече за маршрутите и графика.

Мит 8: Самолетният билет е едно, нощувката съвсем друго. Ще трябва да резервирате хотелска стая отделно – съвсем сами.

easyJet казва: Това не е така.

С easyJet Hotels можете да резервирате стая с много голяма отстъпка от редовната цена, ако го направите заедно с резервацията на билета си. И още по-важното е, че easyJet финализира цената предварително и без допълнителни такси за услугата, такси за използване на кредитна карта и ви насочва само към хотели, в които със сигурност има свободни места на същите дати като престоя ви. За повече информация посетете easyJetHotels.com!

Мит 9: Наемането на кола е скъпо, намирането на подходяща оферта отнема много дълго време и може да се направи чак когато вече сте на летището.

easyJet казва: Това не е така.

Europcar4easyJet предлага атрактивни възможности за наемане на автомобили през цялата година. Цените за наемане на лека кола са много изгодни. easyJet безспорно предлага най-ниските цени на пазара. Освен това услугата важи за всички дестинации. Всичко, което трябва да направите, докато резервирате полета си е да посетите europcar4easyJet.com и да изберете най-подходящата оферта!

Мит1 0: Не можете да използвате вашия iPod или какъвто и да е друг музикален плеър на борда.

easyJet казва: Това не е така.

Можете да вземете своя iPod или всеки друг преносим музикален плеър на борда и да слушате любимата си музика по време на полета. Единственото условие е да го изключите, когато самолетът излита или каца. Всъщност можете да ползвате личните си електронни устройства (радио/лаптоп/cd/mp3) безпроблемно на борда. Изключение правят само мобилните телефони – те трябва да бъдат изключени преди качване на борда и да останат така до пристигането ви на отправното летище. Преносимите компютри могат да бъдат включени, но при условие, че не използвате безжична връзка с интернет.

Мит 11: Винаги има опашка на гишето за регистрация.

easyJet казва: Това не е така.

С easyJet можете да се качите в самолета по-бърза с услугата SpeedyBoarding! SpeedyBoarding гарантирано ви поставя сред първите хора, които стъпват на борда без значение от момента на „чекиране”, както по този начин пестите време и имате по-голям избор от места в самолета. Можете да изберете услугата срещу невисока такса при резервирането на билет за полета.

Мит 12: Нискотарифните авиокомпании обикновено летят с 15-годишни самолети.

easyJet казва: Това не е така.

easyJet притежава една от най-младите авио флоти в целия свят! Средната възраст на всички самолети на easyJet е само 2.2 години!

Мит 13: Не можете да внасяте храна и напитки на борда.

easyJet казва: Това не е така

Можете да взимате на борда храна и течности, закупени след проверката за сигурност. Повечето продукти, освободени от такси, ще ви бъдат дадени в специални запечатани пликове. Трябва да ги оставите по този начин, заедно с касовата бележка и няма да имате проблеми нито с хранителните продукти, нито с напитките.

Мит 14: Храните и напитките на борда могат да бъдат наистина много. Значително по-изгодно е да пием чаша кафе на летището.

easyJet казва: Това не е така.

easyJet, като нискотарифна компания, не сервира безплатно храна на борда, защото това противоречи на идеята за нискотарифен превозвач. Въпреки това на борда на оранжевите самолети винаги можете да намерите разнообразие от топли ястия, сандвичи, снакс, студени, топли и алкохолни напитки на разумна цена.

Мит 15: Нискотарифните превозвачиобикновено летят от и до летища на голямо разстояние от центъра на града и това създава неудобство за пътниците. Също така често се случва полетите да закъсняват.

easyJet казва: Това не е така.

easyJetизвършва полетите си от централни летища. Спазването на графика е сред най-големите приоритети на компанията, предхожда го само безопасността на пътниците и екипажа. Ако все пак се случи да има забавяне на полет, то пътниците биха чакали не повече от един час.

Мит 16: Почти невъзможно е да промениш резервацията си онлайн.

easyJet казва: Това не е така.

Онлайн резервация, направена от регистриран потребител, може да бъде прехвърлена към друг полет на easyJet от електронния сайт на компанията. Заплащайки такса за промяна на полета си, можете да смените самолета си до два часа преди излитането.

Сега вече може да се успокоите и да се подготвите за предстоящия ви полет. Ако все пак се чудите коя дестинация да изберете за вашата зимна ваканция или бизнес пътуване, не се колебайте да посетите easyJet.com, да прегледате последните оферти и да резервирате своя билет. Ще се срещнем на борда на оранжевите самолети!

Коментар