Rovio поскъпна след излизане на борсата

Rovio, създателят на Angry Birds, вече е публична компания, а акциите на компанията се търгуват за около 12,23 евро

Финландският разработчик Rovio Entertainment, известен със серията игри Angry Birds, официално стана публична компания. От вчера, 29 септември, акциите на Rovio се търгуват на борсата в Хелзинки.

В рамките на първичното публично предлагане (IPO) Rovio зададе стойност от 11,5 евро за ценните си книжа. След отваряне на търговията обаче акциите Rovio поскъпнаха с 6% до 12,23 евро, което доведе до увеличаване на пазарната капитализация на компанията до 1,1 млрд. евро.

По-рано Rovio заяви, че очаква да привлече около 30 млн. евро от IPO-то, за да реализира стратегията си ръст и подобряване на гъвкавостта на компанията. В момента финландският разработчик се подготвя за снимки на продължението на филма по мотиви на играта Angry Birds, който ще бъде финансиран с част от парите от продажбата на акции.

През последната финансова година, приключила на 30 юни, Rovio отчете приходи в размер на 266 млн. евро и оперативна печалба от почти 30 млн. евро. Най-известната игра на компанията Angry Birds е свалена над 3,7 млрд. пъти от 2009 г. досега.

Коментари по темата: „Rovio поскъпна след излизане на борсата”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    ROVIO, ROVIO ENTERTAINMENT OYJ, (FI4000266804)

Коментар