TBI Bank назначи ИТ гуру за дигитализацията

Андреас Даун има за задача да превърне TBI Bank в дигитална банка от следващо поколение

Известен ИТ специалист се присъединява към екипа на TBI Bank, за да развие дигиталната й стратегия, стана ясно през седмицата. Андреас Даун идва в банката от немската компания Fidor.

От позицията на Главен директор „Информационни технологии”, Андреас Даун ще отговаря за изпълнението на дигиталната стратегия на банката, разработена от него съвместно с международен екип от професионалисти в областта на финансите и технологиите.

„Клиентите искат да контролират финансовите си нужди по всяко време и на всяко устройство. Навлизането на големите данни (big data) променя и начина, по който разбираме и предсказваме тяхното поведение. Дигиталната трансформация ще помогне на TBI Bank да получи заслужено присъствие на устройствата на своите клиенти”, сподели по повод назначението си Андреас Даун.

Преди да се присъедини към TBI Bank, той е заемал позиции на главен информационен директор (CIO) и член на борда на Fidor – една от най-иновативните FinTech банки в света. В тази роля Даун отговаря за всички операции на центровете за данни, разработката на приложения и вътрешната ИТ инфраструктура, ръководи екипи, отговорни за развитието на множество иновативни концепции.

През годините немският ИТ специалист работи за редица водещи банки и компании за финансови услуги като Unicredit, Direkt Anlage Bank, HypoVereinsbank, Probank, Direkt Anlage Bank и др.

„С богатия си опит в разработването на „финтех” решения и иновации, сме убедени, че  Андреас Даун ще допринесе значително за постигане на основната ни цел – да се трансформираме в дигитална банка от следващо поколение”, коментира Петр Барън, управляващ  директор на TBIF Financial Services (Холандия), холдинговото дружество, собственик на TBI Bank.

Оспорвайки утвърдения възглед за банковото дело, TBI Bank планира да обслужва клиенти в цяла Европа чрез „онлайн-базирано пътешествие, с цел да подобри финансовия живот на своите потребители, както и на клиентите, предпочитащи дигиталните услуги”, допълниха от банката.

Коментари по темата: „TBI Bank назначи ИТ гуру за дигитализацията”

добавете коментар...

  1. Ivan

    с цел да подобри финансовия живот на своите потребители – тоест дигитално и ефективно цицане на пари от простите и обикновени хора 🙂

Коментар