TSMC избра мястото за 3-нм производство

Тайванският производител на чипове TSMC обяви мястото, където ще построи първия в света завод за 3-нанометрова продукция. Компанията се явява най-големият изпълнител на поръчки за чипове,  вкл. процесори, памети и др.

На сайта си TSMC публикува кратко съобщение, от което става ясно, че новият завод за 3-нанометрови чипове ще бъде изграден в научния парк Tainan Science Park. Мястото е избрано след задълбочена оценка, уточняват от компанията.

Предполага се, че в научния парк TSMC ще може да се възползва от предимството, което й дава вече изграденият там неин производствен комплекс, както и установената и добре работеща верига за доставки.

По-рано се появиха информации, че TSMC ще строи 3-нм завод в САЩ. Но сега компанията благодари на правителството на Тайван за ангажимента при решаване на въпроси, свързани с предоставянето на земя, снабдяването с вода и ток и опазването на околната среда.

Пътната карта на TSMC за усвояване на по-тънки технологични процеси при производството на чипове е най-агресивна, в сравнение с плановете на конкурентите. Още през декември м.г. компанията обяви, че ще строи 3-нм завод, а подобно заявление от други играчи в полупроводниковата индустрия все още няма.

Коментар