ТехноЛогика приключи успешно стажантската си програма за 2008 година

За четвърта поредна година софтуерната компания ТехноЛогика отбеляза успешния край на стажантската си програма за млади разработчици на софтуер. През тази година 12 студенти от Софийския университет и Техническия университет бяха на тримесечен платен стаж. За повечето от участниците в програмата това е и началото на кариерата им като част от софтуерния екип на ТехноЛогика.
„Като цяло сме доволни от постигнатите резултати, защото и тази година основната цел на стажантската програма е постигната – студентите да видят реално по какъв начин се развива производството и живота в една ИТ фирма като нашата и всеки един да надгради наученото в университета вече с практически знания, а ние да получим практически резултати в някои от нашите проекти и най-ценното – да видим има ли възможност да продължим с някои от стажантите като част от нашия екип. Това е четвъртата програма, която правим и тази година отново се потвърждава положителната нагласа към обучението, което проведохме в началото.”, каза Йонко Терзиев, ръководител на направление „Разработка на софтуер” в ТехноЛогика.
Традиционно в продължение на три месеца студенти от Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски” (ФМИ) и Техническия университет имаха възможност да се запознаят с реалните процеси във фирмата, да преминат през интензивно едномесечно практически насочено обучение и да затвърдят придобитите знания в работа по реални проекти. Обучението се води от сертифицирани преподаватели практици от ТехноЛогика и има за цел да надгради придобитите в университета знания. Тази година в програмата имаше тестово и международно участие – студент по информационни технологии от университета в Скопие. Резултатите от този тест са обнадеждаващи и от другата година се очаква увеличаване на броя на стажантите от Македония. За студентите от ФМИ стажът в ТехноЛогика носи и допълнителни точки (кредити), които те да добавят към общия брой за учебната година.
В края на програмата всеки от стажантите традиционно получи сертификат, удостоверяващ конкретните обучения, през които е преминал всеки от участниците в стажантската програма. Сертификатите бяха връчени лично от д-р Румен Христов, директор „Разработка на софтуер и обучение” в ТехноЛогика.

Коментар