Ай Си Ти Медиа обнови кариерния си портал

Кариерният портал на Ай Си Ти Медиа jobs.idg.bg тръгна с изцяло нов дизайн в свежо зелено и богата палитра от специализирано кариерно съдържание от ИКТ сектора. Освен обичайните за всеки кариерен портал обяви за работа, потребителите могат да намерят актуална информация в нови рубрики, съобщи редакторът на сайта Констанца Григорова.
Рубрика Сертификати е насочена към корпоративни мениджъри и специалисти по човешки ресурси, както и към крайни потребители. Секцията съдържа информация за сертификати от няколко категории: компютърни умения, управление на проекти, информационна сигурност и управление на ИТ услуги. Заинтересованите могат да научат какво представлява сертификатът, къде е приложим, къде се предлага и какво обучение е нужно за придобиването му.
Секцията HR of the Week всяка седмица представя утвърден специалист по човешки ресурси от ИКТ компания или от агенция за подбор, назначаване и кариерни консултации, на когото потребителите могат да задават въпроси от понеделник до петък. Отговорите на най-интересните въпроси, подбрани от HR-а, се публикуват във вторник на всяка следваща седмица.
В Назначения е поместена информация за последните назначения в областта на информационните технологии.
Академични програми и стажове съдържа актуална информация за програми и стажове в ИТ сферата, а в Курсове и обучения кандидатите за работа могат да се информират за организираните от различни обучаващи компании курсове в сферата на ИКТ и за бизнес умения.
Сайтът поддържа и рубрика Съвети с кариерна информация, която ще е от полза на бъдещите кадри в процеса от кандидатстване за работа, през кариерното им развитие, до напускане на настоящата позиция и търсене на нови по-добри перспективи.
Регистрираните потребители имат множество възможности, вкл. да създават неограничен брой автобиографии, с които да кандидатстват за обяви. Ууслугата "E-mail известяване" ги уведомява за публикувана обява, отговаряща на техните критерии. Търсещите работа могат да изчислят бъдещата си заплата в калкулатора на заплати на ИТ специалистите.
Чрез кариерния портал регистрираните работодатели могат да публикуват обяви за работа за свободни позиции в организациите си и да получават достъп до автобиографиите на регистрираните кандидати, които са заявили желание техните данни да бъдат споделяни.

Коментар