Телерик Академия: 98% от завършилите се реализират

Една трета от завършилите Професионалната Телерик Академия курсисти биват назначени още докато се обучават, сочи статистиката

Ново проучване на образователната организация Телерик Академия твърди, че 98% от нейните випускници се реализират успешно в софтуерната индустрия. Данните се отнасят за курсистите, завършили Професионалната Телерик Академия в периода 2010-2016 г.

Над половината (58%) от завършилите професионалната програма получават нетна месечна заплата по-висока от средното равнище за ИТ сектора в България, а 80% от тях – над средното за страната, сочат резултатите от изследването.

„Истинските измерител и доказателство за ефективността на нашите програми са успехът на хората, които обучаваме, и оценката на техните работодатели. Радваме се да видим от направеното проучване, както и от постоянната обратна връзка на бизнеса, че завършилите Телерик Академия курсисти се реализират изключително успешно в ИТ индустрията и са високо ценени специалисти,“ коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Професионалната Телерик Академия.

Една трета от завършилите курсисти биват назначени още докато се обучават в Телерик Академия, а над половината (52%) в рамките на 1-2 месеца след края на програмата. Голяма част от курсистите (80%) стартират като „младши специалист“, а други (12%) започват работа директно на ниво „Regular“. В резултат на добрата си подготовка, близо 70% от курсистите достигат следващия етап от кариерата си в рамките само на година.

Нетното месечно заплащане на близо 60% от анкетираните е по-високо от средното за ИТ сектора

Днес при 58% от всички анкетирани нетното месечно заплащане е по-високо от средната за ИТ сектора нетна заплата от 2752 лв. с включен 10% бонус, според Българската асоциация на софтуерните компаниии (БАСКОМ). 81% от завършилите са доволни от стандарта, който поддържат в България.

През ноември т.г. предстои да започне новият сезон на ускорената 6-месечна програма Telerik Academy Alpha за подготовка на софтуерни специалисти, приемът за който все още е отворен (до 8 октомври) в две направления – разработка на уеб приложения с .NET или с JavaScript. Участието в обучението е безплатно, уночниха от Академията.

Коментари по темата: „Телерик Академия: 98% от завършилите се реализират”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Хм, странно. Моите впечатления досега са, че техните кадри са на много по-високо ниво от останалите и влизат в крак бързо.

  2. :)

    Ух, поредната платена статия. Като дойдат при нас Телерик кадри и се сблъскат с действителността и става забавно.

Коментар