Солитрон започва дистрибуция на Xiaomi

Xiaomi разширява бизнеса си у нас в партньорство със Солитрон

Продуктите на китайския производител Xiaomi стават все по-достъпи за потребителите у нас. Тази седмица дистрибуторът Солитрон България обяви официално партньорството си с една от най-бързо развиващите се технологични компании в света, основана през 2010 г.

Xiaomi е играч от Топ 5 на световния пазар на смартфони и водещ доставчик на носима електроника от рода на смарт гривни и часовници. Портфолиото на китайския производител включва и редица други устройства като безжични рутери, смарт лампи, ноутбуци и аксесоари.  

В последните години Xiaomi разширява бързо присъствието си на пазарите извън Китай, като в момента оперира в над 40 държави и региони. Компанията работи по иновативния бизнес модел Триатлон, който включва широк спектър от хардуер, множество интернет услуги и офлайн търговска мрежа, наречена “нов ритейл”.

Преди да пусне своя собствен смартфон през 2011 г., Xiaomi създаде MIUI – един от най-популярните потребителски интерфейси за операционна система Android. Миналия месец компанията постигна рекорд от 10 млн. продадени смартфона, а като цяло за годината се очаква да реализира над 93 млн. устройства на световния пазар.

Част от продуктите на Xiaomi вече са налични в складовете на Солитрон, съобщиха от дистрибутора, който не продава директно на крайни клиенти, а разпространява продуктите на брандовете чрез дилърската си мрежа и партньори системни интегратори.

Коментари по темата: „Солитрон започва дистрибуция на Xiaomi”

добавете коментар...

  1. ALPHA

    Цената не е най-важното нещо. По-важно е в случая ограничението, което се свежда само до покупка на smartphone. Xiaomi са производител на много други интересни продукти, като smart-гривни, smart-кантари, осветление, дронове и т.н. джаджи.

  2. Глист

    Цената пак няма да падне толкова колкото да си поръчаш от алиекспрес.

Коментар