Разпознаването на лица става масово в смартфоните

Скенерите на лице се очертават като следващата масова функция на смартфоните, смята известният анализатор Минг-Чи Куо от KGI Securities. Новата мода идва с обявения наскоро iPhone X, който притежава тази иновативна характеристика.

В момента производителите на смартфони с Android изследват активно възможностите за вграждане в своите устройства на системи за разпознаване на лицата на потребителите, подобни на Fce ID в юбилейния айфон, твърди Минг-Чи Куо, цитиран от AppleInsider.com.

В същото време, ултразвуковите скенери на пръстови отпечатъци, които могат да се скрият под дисплея, губят актуалност и вече не са интересни за производителите. Самата Apple се отказа от разработката им, заради технически проблеми.

3D идентификацията, от друга страна, не само разпознава лицата на потребителите за гарантиране на тяхната сигурност в приложенията, но, още по-важно – позволява създаване на забавни мимики, подобни на Apple Animoji, и така се явява ключов фактор за развитие на допълнената реалност.

Именно по тази причина, производителите на смартфони са готови да изразходват немалки средства, за да оборудват своите устройства със съответните компоненти и технологии за лицево разпознаване, убеден е анализаторът на KGI Securities.

По негови данни, търсенето на технологии за триизмерно сканиране на лицата на потребителите се е утроило след анонса на iPhone X на 12 септември т.г. Новият смартфон на Apple все още не е излязъл на пазара, като се очаква това да стане до края на годината.

Коментари по темата: „Разпознаването на лица става масово в смартфоните”

добавете коментар...

  1. Ivan

    Ще има добри продажби на лепенки, с които хората да залепват камерите 🙂

Коментар