Dell създава подразделение за IoT

Майкъл Дел насочва инвестиции в разработката на IoT решения

Подразделение с фокус върху интернет на нещата (IoT) създава американската компания Dell Technologies. Новата структура ще разработва умни решения за домовете, предприятията, битовата техника и др., като същевременно ще развива партньорска екосистема в сферата на IoT, съобщи Fortune.

В близките три години Dell ще инвестира 1 млрд. долара в изследвания и разработки, свързани с изкуствения интелект и машинното обучение в рамките на IoT подразделението, поверено на техническия директор на VMware – Рей О’Фаръл.

На конференция в Ню Йорк основателят и главен изпълнителен директор на Dell – Майкъл Дел говори за нуждата от внедряване на изчислителни ресурси в локалното оборудване, например в умните автомобили, които имат връзка с облачни системи, с цел бързо реагиране на непредвидени ситуации.

Рей О’Фаръл допълни, че някои приложения не могат да чакат дори и броени секунди за изпращане на данните в общодостъпния облак, но за това е необходимо изчисленията да се извършват на локално ниво.

IoT подразделението ще работи за обединяване на технологиите на VMware и Dell в комплексни решения за клиентите. VMware стана подразделение на Dell след придобиване на сторидж компанията EMC.

Коментар