ОАЕ се заеха с изкуствения интелект

Вълната на изкуствения интелект достигна и Обединените арабски емирства. Правителството на страната сформира първото в света министерство по въпросите на изкуствения интелект, предаде Arabain Business.

Начело на новосъздадената администрация застава 27-годишният Оман бин Султан ал Олама, който по-рано беше заместник-директор на департамента по планиране на бъдещето. Неговото назначение следва скорошното обявяване в столицата Абу Даби на стратегията на правителството за разработка на изкуствен интелект до 2031 г.

В изявление по този повод премиерът Мохамед бин Рашид Ал-Мактум каза, че ОАЕ възнамеряват да се излезе на преден план в глобалната технологична революция, като една от целите е колонизацията на Марс към 2117 г.

„Ще използваме всички инструменти и методи, свързани с изкуствен интелект, за да ускорим и обезпечим по-голяма ефективност на правителствените услуги на всички нива”, добавя министър-председателят на ОАЕ.

Коментари по темата: „ОАЕ се заеха с изкуствения интелект”

добавете коментар...

  1. Синбад

    Явно интелекта вирее в обществата където жените ходят полуголи, правата на хомосексуалистите са най-важната тема и отношението към рецидивистите е хуманно…

  2. Той

    Ако създадат някакъв интелект на Арабския полуостров, той ще се самоизтрие, но може и да избяга на европейски сървър или да пусне машините да изтребят арабските цигани. Там просто не може да вирее интелект сред ислямистите, които обличат жените си като палатки и ги убиват с камъни при най-малкото провинение.

  3. Аладин

    Га арабите са крали арабските 😀 цифри от китайците, другите са спали, ся ревете че щели да правят ИИ.

  4. =

    Много преди петро-доларите хора като Абу Али ал-Хусайн ибн Абдалах ибн ал-Хасан ибн Али ибн Сина са полагали основите на медицината, астрономията, математематиката… докато твоите предци са спяли заедно със свинете в обора.

  5. :о)

    ако ги нямаше петро доларите…Осама Бин ХАлил Муслу Катър Бин Халифа щеше да е министър по Камилските гомна 🙂

  6. Saevar

    министъра на AI ще е камила…?

Коментар