Биткойн издърпа нагоре пазара на графични карти

Треската за добив на криптовалута и най-вече на биткойн доведе до повишено търсене на видеокарти, от което се възползват почти всички играчи в този сегмент от пазара. Дори компании като Asus, които първоначално бяха консервативни по отношение на майнинга, увеличават поръчките на графични процесори от Nvidia и AMD.

Доста по-рано от интереса към криптовалутата се възползваха Gigabyte и MSI, TUL, Colorful и Galaxy Microsystems, които бележат ръст в продажбите на графични карти. През третото тримесечие на годината и Asus видя ползи в новата пазарна ниша, отбелязва тайванският източник Digitimes.com.

Консерватизмът на някои играчи на графичния пазар се подхранваше от бързо затихналия добив на криптовалута през 2013 г. След кратковременен регрес търговията и добивът на криптовалути през 2017 се развиват стремглаво – биткойн преодоля немислимата по-рано граница от 6000  долара, независимо от ограничителните мерки в някои държави, като например Китай.

Благодарение на силните продажби на видеокарти, производители като TUL и Sapphires се радват на печеливш бизнес през второто тримесечие, нарастват също приходите на MSI и Gigabyte, като при последната компания за първи път постъпленията от графични карти превишиха тези от дънни платки.

Според оценки на Asus, тенденцията на засилен интерес към добив на криптовалута ще продължи до края на 2017 г. Отчитайки това, тайванската компания реши да играе по-активна роля в този сегмент от пазара.

Коментари по темата: „Биткойн издърпа нагоре пазара на графични карти”

добавете коментар...

  1. Киро

    Копаш, ама май само с правата лопата!!!

  2. Anonymous

    Не чакам.Направо си копам брат 😉

  3. Майн R

    Израза “Да не ги копам тези пари” вече загуби смисъл 😀

  4. Anonymous

    Биткойн издърпа нагоре пазара на графични карт

    Чакай да копаеш биткойн с видео карта.

Коментар