Байнет приключи голям проект в Македония

Системният интегратор Байнет България оптимизира преноса на данни в мрежата на VIP – третия национален мобилен оператор в Македония, собственост на австрийската Мобилком.
Решението оптимизира разходите, свързани с PDH трафика, като същевременно увеличава капацитета на мрежата и осигурява директна фибро-оптична свързаност към SDH мрежите. То трябва да доведе до оптимална свързаност за потребителите и устойчива мобилна мрежа с гарантирано качество на услугите в нея, съобщиха от Байнет.
Оптимизацията е била наложителна, за да може македонският оператор да посрещне бързия растеж в последните няколко месеца.
Байнет България е използвала в проекта два продукта от фамилията Optimux на RAD – Optimux-1553 STM-1/OC и Optimux-34, които поддържат повечето традиционни преносни технологии (SDH/PDH), като в същото време предлагат и лесно мигриране и надграждане към новите IP базирани решения.
Инсталираното във VIP оборудване може да се адаптира бързо към различни условия и поддържа разнообразни интерфейси за основната линия – от коаксиални E3 до пълна гама оптични, с хардуерна резервираност на главните компоненти.
Решението позволява и лесна миграция към IP базирани потребителски интерфейси и предоставяне на мрежови услуги от следващо поколение.

Коментар