NETGEAR пуска SSL VPN концентратор за малкия и среден бизнес

NETGEAR, Inc. (Nasdaq: NTGR), доставчик на високотехнологични маркови мрежови продукти в целия свят, днес официално обяви наличностите от ProSafe SSL VPN Концентратор 25 (SSL312), лесно за употреба и надеждно SSL VPN решение, което  осигурявасигурен дистанционен достъп до мрежови ресурсиза малкия и среден бизнес до 100 потребителя, без нуждата от специализиран софтуерен клиент.
Концентраторът ProSafe SSL VPN 25 (SSL312) позволява на бизнеса да повиши производителността на служителите работещи извън офиса чрез сигурен достъп по всяко време и навсякъде до корпоративната мрежа чрез всеки стандартен уеб браузер с ecommerceпротокол, Secure Sockets Layer (SSL). Елиминирайки нуждата от инсталирането на специализиран софтуерен клиент на отдалечения компютър, мобилните служители могат да имат защитен достъп до корпоративната мрежа, лесно и без големи разходи, използвайки всяко PC и стандартен уеб браузер от всяка точка с интернет достъп.
Нашите клиенти се нуждаеха от лесна за прилагане, безпроблемнаалтернатива на "традиционните" IPSEC решения, които изискват инсталирането на специализиран софтуерен клиент на всеки компютър за дистанционен достъп, и всичко това без каквито и да било компромиси със сигурността,” заяви Vivek Chugh, Мениджър Продуктова Линия в NETGEAR. “Концентраторът на NETGEAR ProSafe SSL VPN (SSL312) осигурява уеб-базиран отдалечен достъп, който е лесен за ползване и сигурен, с ниски операционни разходи и без необходимост от специализиран софтуерен клиент. Фокусирайки се върху подобряване на производителността чрез осигуряване на характеристики от корпоративно ниво за малкия и среден бизнес, ние увеличихме възможностите на ИТ специалистите да осигурят дистанционен достъп, използвайки все по-популярната напоследък SSL VPN технология.”
Първите отзиви от NETGEAR ProSafe SSL VPN Концентратор 25 (SSL312) от потребителите в световен мащаб са позитивни. "Ние постоянно активно използваме новия SSL VPN концентратор на NETGEAR и, оценявайки работата му, открихме, че леснотата на употреба, характеристиките и ценовите параметри, които той осигурява,представляват огромен интерес не само за нас, но и за клиентската ни база," заяви Eric Hutchinson, Мрежови Инженер в Integrated Enterprise Solutions, Inc., компания за цялостно компютърно консултиране и интегриране, намираща се в Wappingers Falls, Ню Йорк, САЩ.
И според Earl Greer, Директор на професионалните пслуги в Ware Force Ървайн, Калифорния, доставчик на технологични решения за Fortune 1000 корпорации, средни предприятия и малки бизнеси, “Концентраторът SSL VPN на NETGEAR ефективно осигурява повечето от критичните функции на едно SSL VPN решение от корпоративен клас, и то на ценова основа, която да осигури масовостта на ползване на тази икономична технология за сигурност, дори и сред най-малките бизнеси. Мнозинството от малки фирми не разполагат с ИТ бюджет или персонал, за да приложат стабилни решения за дистанционен достъп. Затова те са поставени пред избора да осигуряват дистанционен достъп чрез незащитени средства, или въобще да осигуряват такъв достъп. SSL312 решава и двата проблема за собствениците на малките бизнеси като предлага решение, което е достъпно, сигурно, лесно-приложимо и управляемо.”
Концентраторът на NETGEAR ProSafe SSL VPN 25 (SSL312), най-ценово ефективното SSL VPN решение в индустрията, без никакви лицензни рестрикции, се предлага с два 10/100 етернет порта и конзолен порт за дистанционно управление. Високо-технологичните характеристики на SSL312 включватSSL поддръжка за сигурност и неприкосновеност, инструменти за фина настройказа пълен контрол над достъпа на индивидуални потребители, както и технология, която елиминира разходоемкото инсталиране, конфигуриране и поддържане на софтуерен клиент.
Концентраторът ProSafe SSL VPN 25 (SSL312), който осигурява неприкосновеност на данните посредством SSLv3 и TLSv1.0 с AES-256, hashкриптографски алгоритми като MD5 и SHA-1 и опция за автоматичен cache clean up след приключване на сесията, за осигуряване на неприкосновеност на данните, поддържа възможността за дистанционен достъп до ресурси на до 25 потребителя едновременно, използвайки стандартни уеб браузъри като Microsoft Internet Explorer и Apple Safari. Като допълнение към интегрирането на множество системи за идентифициране на потребителите, като Microsoft Active Directory, LDAP и RADIUS, SSL312 оперира със стандартни  защитни стени (firewall), включително ProSafe линията от VPN Firewall маршрутизатори на NETGEAR, за да осигури цялостно решение от един производител за защита на сигурността. 
Концентраторът ProSafe SSL VPN 25 (SSL312) на NETGEAR се доставя с 3-годишна гаранция и е вече наличен в търговската мрежа на цена от $491 без ДДС.

Коментар