„Плана“ се нареди сред Топ 20 телепорта в света

„Плана“ успешно премина целия процес по сертификация Tier 3 и се нарежда сред най-модерните съоръжения от този тип в света

Световната телепорт асоциация (World Teleport Assossation) обяви, че Виваком е постигнала пълно сертифициране Tier 3 за телепорт „Плана“. Това нарежда българската сателитна станция сред най-модерните съоръжения от този тип в света, като към момента само 20 телепорта имат подобен сертификат, а други 12 са в процес на оценка на качеството.

Полученият сертификат отразява усилията на Виваком в реализиране на 7 платформи за пренос на видео към оператори в Европа, Африка, Близкият Изток и Азия, сподели Владимир Рангелов, старши мениджър „Продажби, радио и телевизионни услуги“ в телекома.

Процесът за получаване на сертификата е дълъг, тъй като телепортът трябва да отговаря на над 170 изисквания, които Световната телепорт асоциация проверява и анализира чрез одит на място.

„Плана“ успешно е преминал целия процес по сертификация Tier 3, нареждайки се сред телепорти като Globecomm, Elara Comunicaciones, GlobalSat, Arqiva, Eutelsat, Horizon Teleports, Media Broadcast, Signalhorn, Telenor, Telesapzio, Talia, CYTA, Batelco и Optus.

Програмата за сертифициране на телепортите от Световната асоциация служи както на телепорт операторите, така и на техните клиенти, като създава обективен, прозрачен и международно приет метод за документиране на качеството на услугите към клиенти и стратегически партньори.

Създадена през 1985 г., Световната телепорт асоциация от самото й начало се фокусира върху подобряване на бизнеса със сателитни комуникации. Членове на асоциацията са иновативни оператори на телепорти по целия свят – от независими до мултинационални компании, от доставчици на нишови услуги до глобални ретранслатори.

Коментар